Stor interesse for Helgeland

5.000 besøkende på hjemmesiden til Helgeland Reiseliv hver eneste dag, gir et signal på at nordmenn vil feriere på Helgeland sommeren 2020.

– Vi har opplevd et stort trykk på henvendelser. Det tok av rundt påske, og siden har det bare eskalert, forteller daglig leder i Helgeland Reiseliv AS, Torbjørn Tråslett.

ØKNING PÅ 200 % SIDEN MIDTEN AV MARS

Helgeland Reiseliv har aldri opplevd lignende.

– Nordland er hott og det er stor interesse for helgelandsregionen.
Vi har fra midten av mars hatt en økning på 200 % i antall henvendelser sammenlignet med samme periode i fjor, sier Tråslett.

Henvendelsene kommer fra Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø.
– Vi forventer økt turisme fra nordmenn, men samtidig er de utenlandske søkene borte. Det er derfor vanskelig å si hva det samlede utfallet vil bli.

ØNSKER OPPLEVELSER

Helgeland er full av attraktive destinasjoner. Mange søker informasjon om polarsirkelen, helgelandskysten, Træna, Vega, fjellkjeden De syv søstre og Torghatten.

– Det er åpenbart naturattraksjonene som drar mest, men også opplevelser. Turistene er opptatt av å gjøre noe, og det er i dette segmentet vi har størst økning. Det blir stadig flere opplevelsestilbydere. For noen år siden hadde vi to kajakktilbydere. Nå har vi seks. Det er også stor interesse for sykling, padling, de fire trappene på Helgeland, fjellturer, zipline, vía ferrata og Rabothytta, sier Tråslett.

De litt unike overnattingstilbudene som Vega havhotell, rorbuer og Helgeland Havhus har også blitt populære feriemål.

– De skiller seg ut, og begynner å fylles opp nå.

UNIKE DESTINASJONER

De siste årene har det skjedd mye innen reiselivsnæringa på Helgeland. Vega er et godt eksempel på godt samarbeid, og kan blant annet by på verdensarvsenter, fjelltrapp og en vía ferrata med spektakulær utsikt.
– I noen regioner på Helgeland samarbeider reiselivsnæringen svært godt. De setter seg ned sammen, analyserer hvordan en skal lykkes, og setter seg mål. Det gir resultater. Vårt mål er å få flest mulig til Helgeland, og spre dem på de ulike destinasjonene, samtidig som vi bistår i utviklingsarbeidet.


– Hvis antall reisende gjenspeiler trafikken på våre hjemmesider, kan det bli trangt på helgelandskysten i sommer.

Restriksjonene på reiser som er innført som følge av koronakrisen gjør at mange ser etter gode alternativ i eget land.

– Helgelandskysten har stor tiltrekningskraft. Vega, Herøy, Dønna, Støtt, Myken, Lovund og Træna er favoritter. Vi har mange slike unike plasser. Kysten vår er spektakulær, men det er også stor interesse for Svartisen og fjellturer. Også her har vi mange perler å tilby, og vi gleder oss over å få vise dem frem.

Denne artikkelen er skrevet for MOBO Helgeland og var først publisert i tabloiden Bo & Lev.