Musikkrommet ble kontor

Tubaen og pc-en i hjørnet måtte vike, men musikkanlegget består. Leilighetens fristed ble kontor for Trond Grønvold da Norge stengte ned i fjor. 

Trond Grønvold er en av mange helgelendinger som sitter på hjemmekontor i borettslag.

-Da jeg flyttet hit til O. T. Olsens gate bestemte jeg meg for at det ene soverommet skulle være mitt fristed. Her skulle jeg ha tubaen, musikkanlegget og en liten pc på en skrivepult i et hjørne, forteller han. 

Det blir mange videomøter for seniorrådgiveren hos Skatteetaten. Da er det godt med en stor skjerm.

Med pc-en under armen

Så kom koronapandemien og kontorbygninger stengte ned, inkludert Skatteetaten hvor Grønvold jobber. Han tok pc-en under den ene armen og kontorstolen under den andre. Hjemme måtte tubaen og den private pc-en vike. Inn flyttet jobbens pc, en større skjerm som er mer tilpasset hans oppgaver og en etter hvert en flunkende ny kontorstol.

-Jeg trengte uansett en ny arbeidsstol hjemme. Tilfeldigvis ble det en gamingstol. Den er jeg kjempefornøyd med og jeg kan absolutt anbefale det.  Og så er den mye rimeligere i pris enn typiske kontorstoler, forteller Grønvold.

Slipper videomøter i senga

Han er nok ikke den eneste som har måttet «ofre» husets fristed eller ekstra soverom de siste månedene. Tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion, viser at så mange som seks av ti endte på hjemmekontor da pandemien kom til Norge, mens det i oktober/november var falt til tre av ti. Det er grunn til å tro at tallet er noe økende igjen etter økt spredning av viruset og mutasjoner i årets første kvartal.

-Heldigvis slipper jeg å sitte i senga og ha videomøter, slik jeg har sett at andre har måttet gjøre, smiler han fornøyd.

Godt utstyr og pauser

Grønvold bor mesteparten av tiden alene i leiligheten i O. T. Olsens gate. Dermed slipper han å dele husvære til kontor eller hjemmeskole med andre. Han er godt fornøyd med fasilitetene på sitt nye kontor. 

-Å investere i en god arbeidsstol og pc-pult er mitt beste råd til deg som sitter på hjemmekontor over lang tid. Det er viktig å sitte godt, har jeg erfart.

Aktive pauser står også på hans liste over anbefalinger til hjemmekontoret.

-Gå en tur rundt blokka eller opp og ned trappa når det passer. Alt hjelper.  Det er viktig å røre kroppen bort fra skjermen. Det blir færre naturlige pauser på hjemmekontoret enn på kontoret. Det samme gjelder de spontane samtalene ved kaffemaskinen, eller i døråpninga på kollegaens kontor.

Tid til trening er et kjærkomment avbrekk fra stolen og nødvendig for en rygg som krangler.

Savn

Det savner han. Og han savner å treffe fagmiljøet sitt, som hovedsakelig sitter i Oslo. Akkurat nå jobber han i et prosjekt med deltakere fra flere steder i landet. Vanligvis ville de hatt månedlige, fysiske møter.

-Erfaringen med å jobbe i prosjekt hvor alle er på hjemmekontor, er at arbeidsprosesser og fremdrift går noe saktere. Vi har måttet utsette frister i større grad enn ellers. Men alle jobber så godt de kan med de forutsetningene som er, og det er stor forståelse i alle ledd for at sånn er det nå, forteller Grønvold.

Trening og musikk

Noen goder med hjemmekontoret opplever han også. 

-Det er enklere å sjonglere med tiden sin i perioder. Jeg har for eksempel tid til å trene i arbeidstida, noe jeg uansett må på grunn av en rygg som krangler og en operert biceps. Men jeg kan også lettere bestemme meg for å jobbe på ettermiddagen og heller starte dagen senere, hvis det passer med møter og oppgaver.

Så er det en annen bonus med hjemmekontoret for han:

-Jeg anbefaler alle å ha hjemmekontor i byen. Han ler litt mens han utdyper: 

-Det er kjekt å kunne kjøpe lunsj fra kafé en gang iblant, eller gå ut og kjøpe seg kaffe. Kjæresten og jeg tar faktisk fast lunsj på kafé to ganger i måneden. Det kunne jeg ikke gjort fra der jeg bodde før. Det ville gått for mye tid. Ja, og så er det lett å sette på musikk når anlegget er så nært. Jeg er glad i musikk og har hørt mer på musikk det siste året enn de siste ti, forteller en fornøyd Trond Grønvold. 

Denne artikkelen er skrevet forMOBO Helgeland, og var først publisert i deres tabloidavis Bo & Lev. Vil du bli medlem av MOBO Helgeland og motta flere gode historier fra Helgeland? Her kan du enkelt melde deg inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *