Koronapandemi og god tid til oppussing

I Myraveien borettslag har Krister Bjørnbak fått god tid og anledning til å bytte ut fritidsaktiviteter og sosialt liv med brekkjern, sag og sparkel. 

Vi finner han i øverste etasje. Blant arbeidslys, nakne, hvite vegger, rester av en murvegg som synes her og der og pussestøv i lufta. Etter måneder med koronapandemi og sterke begrensinger på sitt sosiale liv bestemte Krister Bjørnbakseg i sommer: Nå passer det å gjøre alvor av ønsket om å bytte til ei større leilighet. 

Bjørnbak hadde ei Mobo-leilighet fra før og ville gjerne fortsette å bo i det.

-Jeg synes det virker som gode borettslag, sier han.

Skjeve vegger og tak

I den tidligere leiligheten hadde han pusset opp masse og lovet seg selv å aldri gjøre så mye av det igjen. Men så fant han denne leiligheta i Myraveien. Der var ingenting forandret siden den var ny på 50-tallet, og både vegger og tak var skjeve. 

-På grunn av koronen har jeg tid til å gå grundig til verks. Det er slutt på reising med jobben og jeg er ekstra forsiktig på fritiden siden jeg har nedsatt immunforsvar. Så da kjøpte jeg denne leiligheten i oktober og er veldig glad for det i dag. 

Langt fra alene

Med hjelp fra tid, egen muskelkraft og prisverdige håndsrekninger fra familie og venner i ny og ne, har han dermed gått løs på ei totalrenovering. 

-Heldigvis har jeg mange å spørre om tips, hjelp og lån av utstyr.

Krister Bjørnbak er langt fra alene om å ha tatt tak i hammer og malekost under koronapandemien, og gått løs på både vegger og tak i heimen. Hver sjette voksne nordmann har pusset opp på grunn av koronakrisen og mer er gjort på egenhånd, skriver Finansavisen. Tall fra Prognosesenteret viser at vi brukte 84 milliarder kroner på oppussing av hjemmet i 2020.

Planlegging, handling og sparing

I Myraveien er nå golv avrettet, vegger foret ut, tak lektet ned, døråpninger flyttet, og rør og strømkabler lagt om. Blant annet. Nå er det straks klart for å legge golv og den nye kjøkkeninnredninga er rett rundt hjørnet.

Det er mye som skal planlegges og handles, og Bjørnbak innrømmer at det har vært litt varierende om han har vært bevisst på å bruke rabattene man har som Mobo-medlem.

-Det blir ofte til at jeg kjøper det jeg uansett trenger på den butikken jeg er. Jeg har brukt Mobo-rabatten litt hos Byggmakker og Beleggsenteret, men jeg kunne vært flinkere til å huske på den, sier han.

Nå håper han å være ferdig med all oppussing til påske.

-Jeg er så glad i å gå på ski, så da er planen å dra til Lyngsalpene med noen venner. 

Denne artikkelen er skrevet for MOBO Helgeland, og var først publisert i deres tabloidavis Bo & Lev. Vil du bli medlem av MOBO Helgeland og motta flere gode historier fra Helgeland? Her kan du enkelt melde deg inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *