Da Line Anita Andreassen flyttet til Utsikten Borettslag og Gruben, var en stor del av årsaken nærheten til Rana Kraftsportklubb. 17 år etterpå stortrives hun fortsatt.


Skrevet for MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn BBL


– Det sto mellom Selfors og Gruben. Jeg valgte Gruben og Rana Kraftsportklubb. Jeg er veldig glad jeg havnet i Utsikten, forteller hun.

Rana Kraftsportklubb holder nemlig til i kjellerlokalene til Liengbakken bofellesskap på Gruben. Og Line Anita Andreassen var en særdeles lovende og aktiv styrkeløfter, med gode resultater på junior- og ungdomsnivå.

– Jeg begynte med styrkeløft i 1992, og han som tok imot meg og ble min trener den gang, var Jan Jensen. Nå i høst, 25 år etterpå, reiste vi sammen til veteran-VM, forteller hun.

Gullgrossist

Det er ikke få medaljer Line Anita Andreassen har samlet i sin karriere.

Nylig deltok hun i sitt 23. NM i styrkeløft – og tok like godt sitt tolvte NM-gull. I tillegg til at hun har en VM-bronse og to sølv i nordisk mesterskap å vise til. Samt noen norske rekorder, da. Hun har hatt noen opphold fra idretten i løpet av de 25 årene som har gått, men fram mot VM i Sundsvall i høst var det full satsing igjen for veteranen. Det ble ingen opptur. Nå vil hun bruke tid på å kjenne etter om hun har motivasjon til videre satsing.

– Det er EM i Tsjekkia i juli. Jeg har lyst, men er sliten etter litt for mange skader. Det blir nok rolig trening et par måneder der jeg ser det an og ser om jeg får lyst til å dra på. Men jeg kunne godt tenkt meg å ta revansj etter VM i et større stevne, sier hun.

Har pusset opp to ganger

Sammen med sønnen Timian stortrives hun i sin halvdel av en tomannsbolig i Utsikten borettslag. Hun har vært styremedlem i en årrekke, og forteller om et borettslag med god kontroll på økonomien. Nå skal flere av boligene renoveres utvendig. Selv har hun pusset opp leiligheten innvendig to ganger – først i 2007 og så en ny runde de siste par årene. Blant annet innredet hun kjelleren, noe som økte arealet fra 94 til 123 kvadratmeter.

– Det er potensial i kjellerne, det ble et helt nytt hus, sier Andreassen.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for MOBO Helgeland BBL og Mosjøen og Omegn BBL. Den er også publisert i deres medlemsmagasin Bo & lev #4/2017.