Erfaringen meglerne i REDE Eiendomsmegling har med salg av andelsleiligheter, bidrar til å gjøre både selger og kjøper trygge.


Skrevet for MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn BBL


REDE Eiendomsmegling holder til i alle de fire byene på Helgeland, og eies av Helgeland Sparebank, MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn BBL. Selskapet har bare eksistert siden 2015, men var resultatet av en sammenslåing av Eiendomsmegleren Helgeland, GARANTI Eiendomsmegling og MOBO Eiendomsmegling.

Det betyr erfaring, nærhet – og kunnskap samlet over mange, mange år. Ikke minst når det gjelder borettslagsleiligheter.

– Ingen kjenner borettslagene bedre. Vi kjenner til alt som har skjedd underveis i borettslagene, ikke minst i de gamle som ble bygd på 1950- og 1960-tallet. Det gjør at folk blir trygge, sier Sirianne Brochmann og Turid Brendås ved REDE Eiendomsmeglings kontor på Mo.

Trygghet gir god pris

Brendås, som jobbet i MOBO Eiendomsmegling før fusjonen, har 30 års erfaring.

– Vi er så heldige i REDE at vi har både unge og oss godt voksne. Kunder får kjemi med forskjellige personer, sier Brendås.

– Vi har kunnskap om hele prosessen som er i tilknytning til borettslag. For eksempel kan det være ulike typer forkjøpsrett i ulike borettslag, sier Ninni Moldrem ved kontoret i Mosjøen, som også forteller om en god alderssammensetning.

– Vi har noen unge og noen godt voksne, deriblant jeg. Vi har veldig, veldig stor lokalkunnskap med alle de årene vi har i markedet, og det er kjempeviktig i en slik prosess. Vi vet hva borettslagene holder på med.

Den kunnskapen og erfaringen får selgerne igjen for.

– Vi representerer trygghet. Er kjøperne trygge, får selgerne gode priser. De vet hva de kjøper, og det er første forutsetning for å få en god pris. De får svarene de trenger, sier Brochmann.

Både i Mo i Rana og i Mosjøen trekker de fram det gode samarbeidet de har med boligbyggelagene, og dermed god tilgang på deres tekniske kompetanse. Alle medlemmene i MOBO Helgeland BBL og Mosjøen og Omegn BBL får også rabatt når de bruker REDE Eiendomsmegling ved salg – det utgjør 2.000 kroner på klargjøring av salgsoppdraget.

– Vi forskutterer også alle utgiftene i forbindelse med salget, skyter Brendås inn.

– Når folk skal kjøpe i borettslag, er det ikke alltid så lett å forstå hva fellesgjeld er, hva innskudd er og hva som ligger i felleskostnadene. Dette er sånt som vi kan veldig godt og kan forklare inngående, sier Sirianne Brochmann.

– I de nye borettslagene er det gjerne mye fellesgjeld. Da har det stor betydning at folk vet hva de kjøper. Det er ikke bare det de betaler inn, men gjerne dobbelt så mye. Mange nye borettslag har gjerne halvt om halvt innskudd og fellesgjeld, sier Turid Brendås.

Hun forteller også at de er med fra start når det settes i gang nye prosjekter og nybygg.

Ikke bare andelsleiligheter

– Men vi selger ikke bare borettslagsleiligheter. Det er mange som forbinder oss med MOBO-leiligheter. Men det er mange år siden det var sånn. Har du en enebolig å selge, er det bare å kontakte oss, minner Brendås om.

– Vi er den største og den mestselgende megleren på Helgeland, sier Ninni Moldrem.

– En fordel for oss at vi kjenner markedet. Vi er markedsorienterte, vi møter mange folk og vi vet hvem som er i markedet. Vi har mulige kjøpere i vårt register, hvem som er ute etter leiligheter i akkurat det området du kanskje skal selge. Vi har mye kunnskap om mulige kjøpere.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for MOBO Helgeland BBL og Mosjøen og Omegn BBL. Den har også stått på trykk i deres medlemsmagasin Bo & lev #4/2017.