Gruben Blikk har over 60 års erfaring i bransjen, men kan mye mer enn tradisjonell håndverkskunst innen blikkenslagerfaget. – Det er nye tider, nye arbeidsmetoder og nye produkter. Gruben Blikk er derfor en naturlig samarbeidspartner i prosjekteringsfasen, sier daglig leder Svein Gullesen.


Skrevet for Gruben Blikk


Gruben Blikk har siden oppstart i 1954 vært markedsledende leverandør av blikkenslagertjenester på Helgeland. Bedriften har lokalt eierskap og verdier forankret i ansatte med høy fagkompetanse som sørger for trygghet, kvalitet og moderne løsninger for kundene.

Tverrfaglig erfaring

– Vi tilbyr langt flere tjenester nå enn tidligere, forklarer Gullesen som allerede i 2004 utvidet bedriften med et avdelingskontor i Hemnes kommune.
Gruben Blikk tilbyr blikkenslagertjenester, moderne fasadeløsninger, solavskjerming, piper og ovner, rekkverk, glass, rullegitter og ventilasjon. De har i løpet av årene blitt en totalleverandør av tjenester i sitt fag.
– Vi samarbeider med entreprenører på store prosjekt, og ser at det lønner seg å invitere oss med allerede i prosjekteringsfasen da vi har erfaring med tverrfaglighet, og kan bidra der faget vårt griper inn i andre fag og til å se helhet. Da unngår man etterjusteringer og dobbeltarbeid som kan føre til økte kostnader for kundene.

Mange muligheter

Gruben Blikk er en totalleverandør på sitt fagfelt.
– Bygget henger sammen og sluttresultatet avhenger av at vi slipper til så tidlig som mulig. Vi leverer mange ulike tjenester og det finnes muligheter for å lage kule detaljer med økt bruk av metall i bygg. Vi skulle gjerne hatt et enda nærmere samarbeid med arkitekter og rådgivere slik at mulighetene til å bygge flotte signalbygg med hjelp av våre leveranser, kunne blitt presentert uten at det trenger å koste kunden mer. Vi har en tverrfaglig forståelse vi ønsker å utnytte i enda større grad, forklarer Gullesen og legger til.
– Vi er engasjert i utformingen av byen og bryr oss. Vi deler gjerne kompetanse og erfaring i faget som har et mangfold av muligheter for å gi byggene det lille ekstra.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for Gruben Blikk. Den er også publisert som tekstannonse i Ranaregionen Næringsforenings magasin Mono (#4/2017).