Når man har gjort Bach og Mozart, er kanskje det neste naturlige steget Elvis. Båsmokoret er i hvert fall med når Stephen Ackles, Vidar Busk og Paal Flaata går på scenen i Meyergården Spektrum for å hylle legenden.


Skrevet for Scandic Meyergården


Det er snart et helt Elvis-liv siden Presley døde, 42 år gammel i 1977, men musikken dør aldri. Det vises blant annet av trioen Ackles, Busk og Flaatas suksess med sine Elvis-hyllester. De tre siste årene har de spilt over 100 konserter over hele landet. Neste år legger de ut på en gigantisk turné, der de skal innom nesten 90 steder. Denne gangen er det gospelmusikken som står på programmet.

Må bygge ut scenen!

Og når de går på scenen i Meyergården Spektrum 23. mars, er det med Båsmokoret i ryggen.

– De tar for seg de store, episke gospel-låtene og har med seg et 8-mannsband, så det er en stor produksjon. På veien samarbeider de med lokale kor. Jeg tror Båsmokoret kanskje er det største de samarbeider med på denne turen, vi er 60 stykker. Scenen må bygges ut for å få plass til alle, forteller Tor-Petter Aanes, dirigent for Båsmokoret.

– Det blir artig for koret å samarbeide med så flinke artister. Så er det et repertoar som blir kjempeartig å synge. Elvis hadde med seg korister, og tidvis gospelkor. Nå får vi være et svært gospelkor.

Første Elvis-prosjekt

Selv om koret har stor variasjon i sitt repertoar og har gjort gospel før, er det første gang de er med på et Elvis-prosjekt.

– Vi har gjort Bach og Mozart, så det var på tide med Elvis, sier Aanes.

Gjennom hele sin karriere var Elvis åpen om at han var personlig kristen, og allerede fire år etter sitt gjennombrudd kom han med sitt første gospel-album. Denne musikken var kanskje den viktigste i hans liv. Det var ikke der han tjente de største pengene, men det ga han inspirasjon til å fortsette som artist.

Nå får vi gjenoppleve disse låtene gjennom noen av de fremste artistene i Norge. Stephen Ackles, Vidar Busk og Paal Flaata har alle lange, suksessrike karrierer bak seg.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for Scandic Meyergården. Den er også publisert i Ranaregionen Næringsforenings magasin Mono (#4/2017).