Glencore Manganese Norway AS ved Mo Industripark gir en skikkelig førjulsgave til barn og unge som ønsker seg grønn matte på Moheia kunstgressbane.


Skrevet for Glencore Manganese Norway


CO-gass til en verdi av 200.000 kroner skal sørge for gode treningsforhold når kulda setter inn.


Overskudd av CO-gass

Rana kommune som vanligvis finansierer undervarme på kunstgressbanen har vedtatt at de ikke vil bruke økonomiske midler for å varme opp banen den kalde januarmåneden.
– Vi fulgte debatten som gikk i Rana Blad og tenkte øyeblikkelig på muligheten til å kunne bruke vårt eget overskudd av CO-gass for å varme banen, sier administrerende direktør ved Glencore Manganese Norway, Bjørn Ugedal.
– Vi har for tiden et stort overskudd av CO-gass og i tiden mellom lillejulaften og nyttår vil noen av gasskundene redusere driftstiden og dermed forbruket av energi fra gassen. Det betyr at overskuddet av CO-gassen ville blitt faklet og en meget verdifull ressurs ville gått til spille. I samarbeid med distributør Mo Fjernvarme får vi brukt overskuddsgassen til å varme opp fotballbanen slik at barn og unge får gode treningsforhold, også etter nyttår.

 

Gode treningsforhold


Enkelte av Glencores kunder har prioritert bruk av CO-gass, og alle har gitt klarsignal og støtter bidraget som gis barn og ungdom.

Verdien av CO-gassen er lik det Rana kommune ville ha betalt for å holde banen grønn i perioden.
– Dette sparer nok en del foreldre for salg av doruller og pepperkaker, og ungene får gode treningsforhold stilt til rådighet.

Dette blir Glencores siste sponsorgave til barn og unge. Grupo Ferro Atlántica S.A., et datterselskap av FerroGlobe PLC, har inngått avtale om kjøp av Glencores smelteverk i Mo i Rana og Dunkirk, Frankrike.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for Glencore Manganese Norway AS. Den har også blitt publisert i Ranaregionen Næringsforenings magasin Mono (#4/2017).