I 2018 fyller Momek 20 år, men de gleder seg veldig og tjuvstarter feiringen allerede nå. Jubileet skal markeres i løpet av et heidundrende år for å feire lojale ansatte og kunder.


Skrevet for Mo Industripark AS


For snart 20 år siden tok administrerende direktør Wiggo Dalmo opp lån i banken på 30.000 kroner, kjøpte seg en pick-up, tok med seg verktøykassen og utførte små oppdrag på vegne av prosessindustrien.
– Det var en kjempefin tid, fylt med iver og engasjement, sier Dalmo.
De første fem årene er den milepælen, og hans største utfordring, som han er mest stolt over. Da gikk han fra å ha en omsetning på null kroner til 60 millioner kroner.
I dag har Momek en årlig omsetning på vel 500 millioner kroner.

Verdifull lojalitet
I forbindelse med jubileet er det planlagt både offisielle og uoffisielle aktiviteter.
– 29. juli samlet vi 87 mennesker på toppen av Lurøyfjellet. I tillegg vil vi arrangere prisutdeling. Her skal blant annet ung- og lovendeprisen, seniorprisen og integritetsprisen deles ut. Det er så mange ulike gode kvaliteter hos de ansatte som vi har lyst til å løfte frem. Alle har sine gode kvaliteter og det må vi markere. Målet er at alle ansatte skal kunne komme hit og blomstre på sin måte.
Det kommer faktisk til å bli så mange aktiviteter i løpet av året, at økonomimedarbeider Ine Mari Gullholm har fått ansvaret med å sy hele prosjektet sammen.
– Hovedmarkeringen er satt til den 10. mars 2018. Da blir det bankett og fest for de vel 300 ansatte, sier Gullholm.
– Det har vært mange milepæler og gode historier i løpet av de 20 årene. Mange har vært med fra starten av. Grunnen til at vi ønsker å feire jubileet er for å gjøre stas på de ansatte. Vi har kommet hit sammen, sier Dalmo.
Han fremhever også viktigheten av lojale kunder.
– Det er et sammensveiset miljø i Mo Industripark. Vi har gode kolleger på tvers av bedriftene og en gjensidig lojalitet som er svært verdifull.

Nye markedsandeler
Pick-upen er solgt og i dag jobber Dalmo hovedsakelig for å lage gode rammevilkår for Momek sine datterselskaper.
– Vi støtter dem slik at de får utvikle seg på en sunn måte. Visjonen vår er å skape gode arbeidsplasser gjennom store utfordringer.
Den siste tiden har Momek lyktes i å ta en solid posisjon i den svenske gruveindustrien. Dette har også ført til etablering av nok et datterselskap – denne gangen i Sverige.
– Hvor er Momek om 20 år?
– Da håper jeg at vi fremdeles har fokus på å etablere gode arbeidsplasser og bygge kompetanse. Vi skal gi gode leveranser til kundene og sørge for at de får merverdi.

Faktaboks: Momek Group
Antall ansatte: 300
Årlig omsetning: 500 millioner kroner
År: 20
Kjerneverdier: Lyst – arbeidslyst og engasjement, humor og sulten på å nå nye mål. Mot – til å si ifra og ta et standpunkt, gjøre ting på vår måte og til å satse på det vi tror på. Ansvar – for egne oppgaver og utvikling, når ting har gått galt, for ansatte og omgivelser.