Markus Johansen Øren har alltid vært glad i å prate med folk, en egenskap som gjør han til en perfekt leder for lokalradioen.


Skrevet for MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn BBL


Radio Korgen holder koken på FM-nettet, og har to faste sendinger i uka, på tirsdag 20.30 til 22.00 og på fredag 22.00 til 01.00. Til sammen er rundt 20 aktører tilknyttet det frivillige arbeidet med lokalradioen.

Egen ungredaksjon

– Vi har ikke merket en slik økning i interessen som de har gjort i Rana, men jeg kan vel si generelt at hemnesværingene alltid har hatt et sterkt forhold til lokalradioen. Vi sender enda på FM-nettet og har i tillegg nettradio, men får stadige forespørsler om vi ikke etter hvert også dukker opp på DAB-nettet, sier Øren som har vært leder for Radio Korgen det siste året.

Radio Korgen har også en egen ungredaksjon som startet opp igjen for to år siden etter flere års pause. Disse har rundt fire faste sendinger i året.

Glad i å snakke

Markus Johansen Øren tilhører selv den yngre generasjonen radiointeresserte. Han startet opp som lydtekniker og har blant annet vært tekniker på flere konserter i nærmiljøet. De siste årene har interessen hans også utviklet seg til å lage radioprogrammer.

– Jeg er over gjennomsnittet glad i å prate med folk, og slår av en prat med alle jeg kommer i kontakt med. På den måten får jeg oversikt over både nytt og gammelt i nærmiljøet, og har etter hvert fått ord på meg for å sitte på mye kunnskap om folks ve og vel i Hemnes. ”Er det noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med Markus!” er noe jeg har fått høre mer enn en gang, sier den unge radioentusiasten med en latter.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn BBL. Den har også blitt publisert i deres medlemsmagasin Bo & lev (#2/2017).