Helgelandshytta har kanskje markedes høyeste ferdighetsgrad og inkluderer varmtvannsbereder, hvitevarer med bestikk i skuffene, ferdig oppredde senger og møblert. – Det avhjelper kunden som sparer både tid og penger, sier daglig leder Pål Andreas Einmo.


Skrevet for MOBO Helgeland og Mosjøen og Omegn BBL


Han utformet opprinnelig 10 Helgelandshytter til et reiselivsprosjekt i Leirfjord kommune.
– Tradisjonelle rorbuer er litt kjedelige. Jeg syntes selv at hyttene ble så bra at de nå tilbys til privatmarkedet også. Visjonen er å kunne levere markedets høyeste ferdighetsgrad til meget konkurransedyktige priser, sier Einmo.

Modulbaserte hytter

Helgelandshytta har store vindusflater og man får en opplevelse av å få naturen inn i hytta.
– Jeg satser på privatmarkedet samt turisme- og opplevelsesnæringa. Vi har også en nordlyssatsing hvor man kan nyte nordlyset, i komfortable omgivelser.

Daglig leder Pål Andreas Einmo og Helgelandshytta tilbyr rimelige løsninger som passer for alle.

Helgelandshytta leveres ferdig innredet og møblert fra fabrikk og løftes på plass med kran når den ankommer byggeplass.
– Det er modulbaserte hytter. Ideen er at man kjøper en komplett grunnmodul. Denne kan utvides dersom økonomien tillater det, familien vokser eller behovene endrer seg. Det finnes ekstra soveromsmoduler, spa-modul eller suite.

FAKTA: Helgelandshytta

  • Frakt til byggeplass
  • Kjøkken med hvitevarer og bestikk i skuffene
  • Komplett bad med varmekabler installert i gulv
  • Kjøkkenbord og stoler
  • Røropplegg
  • Elektriske installasjoner, samt varmtvannsbereder
  • Seng, dyner og puter
  • Lenestoler og bord

– Hytta er vinterisolert, har PVC-vinduer med isolerglass og behandlet kledning. Vi har fokus på vedlikeholdsvennlige materialer og har brukt kjente merkevarer som blant annet Rockwool isolasjon, Whirlpool hvitevarer og Icopal takpapp.
De produseres i Estland og fraktes med trailer.

Ekspanderer markedet

– Jeg mener det er viktig å møte etterspørselen i markedet. Bankene har fått strengere krav å forholde seg til når de gir lån. Ved å holde produksjonskostnadene nede kan vi tilby rimeligere løsninger som passer alle. Det eneste kundene må tenke på er vann, avløp og strøm frem til hytta og fundamentet som hytta skal stå på. Vi tar oss av resten av arbeidet. Vi har mange løsninger, tilpasser modulene etter kundens behov.
I første omgang er markedet nasjonalt, men Einmo vil med tiden vurdere salg i det europeiske markedet.
Hyttevisjonen har også gitt grobunn for konseptet Helgelandshus som tar Helgelandshyttas visjon over til boligmarkedet.
– Jeg vil ikke røpe for mye, men det blir arealvennlige, billige og gode hus.