Sommermat, hagefest og byvandring er bare noe av det Scandic Meyergården har å by på i sommer.


Skrevet for Scandic Meyergården


Aurora vil være åpen med sine småretter sommeren gjennom, mens det på Søilen blir buffet fra begynnelsen av juli til i august. Kokkene Helge Bech (t.v.), Isara Seedalong og Hans Andreas Straumfors (t.h.) viser på bildet fram noen av rettene som sannsynligvis vil bli å finne i restauranten i perioden.

– Det kommer til å bli sommerinspirerte retter, med lokalmat fra hele Helgeland – reker fra Nord-Reker, ost fra Straumbotn gård, Souvas fra Arv, egg fra Mehus, fetaost fra Strandli gård og grønnsaker fra Dønna, for å nevne bare noe, sier Straumfors.

Fest med D.D.E.

Det skulle dermed ligge til rette for fornøyde restaurantgjester. Men hotellet byr på mer enn mat. 17. juni er det klart for hagefest. D.D.E.-låten ”Vinsjan på kaia” fyller 25 år, og på tre dager skal trønderrockerne spille konserter i Bergen, Murmansk og Mo – tre steder som nevnes i låtteksten. Turneen avsluttes altså med Scandic Meyergårdens hagefest, der DDE er headliner.

DDE spiller på Hagefesten 17. juni.

– Dette blir en stor sommerfest midt i sentrum. Vi håper på godt vær, og har kapasitet til å ta imot 2500 mennesker i hagen vår. Det blir mat- og drikkeservering i telt på området. For de som vil starte kvelden med en middag, er det muligheter for det i vår restaurant, forteller hotellsjef Ruben Nilsen Robertsen.

– Vi har lyst til å lage en årlig byfest midt i Mo i Rana. Det tror vi er noe folk ønsker. Vi skal først gjennomføre denne, så skal vi oppsummere etterpå, sier han.

Hotellene samarbeider i nytt prosjekt

Hagefesten er ikke den eneste nyheten denne sommeren. Etter et initiativ fra Helgeland Reiseliv samarbeider Scandic Meyergården, alle de andre hotellene i byen og Kunnskapsparken Helgeland om en byvandring eller byguiding. Guidingen skal foregå på kveldstid tre dager i uken i sommermånedene. Ambisjonen er at både besøkende og lokalbefolkningen skal få mulighet til å bli bedre kjent med byen og dens historie.

– Det kommer mange busser hit i løpet av en sommer, og mange besøkende går seg en runde i byen og ser seg rundt på egen hånd. Vi ønsker å organisere dette i en guiding, der vi skal si litt om byen, historie, næringsliv, industri, Svartisen, Moholmen, Havmannen og så videre. Målet er at de skal være litt klokere når de drar herfra, sier Torbjørn Tråslett, daglig leder i Helgeland Reiseliv.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for Scandic Meyergården, og har tidligere blitt publisert i Ranaregionen Næringsforenings medlemsmagasin Mono (#2/2016).