Sunniva og Gabriel raser i fra mamma og pappa i Blåvegen-løypa.


Skrevet for IL Stålkameratene


Blåvegenløpet har blitt en viktig tradisjon for familien Gjesbakk Valla. Dette blir femte året Anne Gjesbakk Valla og Svein Erik Valla tar med seg barna Sunniva (12) og Gabriel (11) i Blåvegen-løypa fra Raudvatnet til Brennåsen.

– Vi går litt på ski, men må nok innrømme at vi er mest påskeskiløpere. Blåvegenløpet er likevel blitt en tradisjon vi setter høyt i familien og vil ha med oss hvert år, sier Svein-Erik.

– Det er kjempeartig å gå løpet sammen med familie og venner, sier Sunniva, som gleder seg stort til den årlige skiopplevelsen.

Rakettfart

Denne artikkelen er hentet fra Blåvegenløp-avisa. Les hele utgaven ved å klikke på forsiden.

Gabriel var bare seks år gammel første gang han gikk løpet, og minnes han syntes det gikk litt trått. Nå stikker han og storesøsteren lett fra foreldrene.

– Nå drar de avgårde som raketter. Det er så vidt vi ser dem, sier Anne med en latter.

– Vi skal dra fort ned alle bakkene fra Utsikten. Det blir veldig gøy, sier Gabriel.

Investert i nye ski

Familien har investert i nye felleski til løpet.

– Erfaringsmessig er all smurninga gått av skiene innen vi kommer til Utsikten, og begynner jeg med å smøre midt i løypa blir det bare klabb og babb, så nå tror vi det blir suksess med nye ski, sier Svein-Erik, før han føyer til.

– Selv om det jo også kan hende at det har litt å gjøre med dem som går oppå skiene.

Anne og Svein-Erik har inntrykk av at det er svært populært for ranværingsfamiliene å hive seg med på turrennet fra Raudvatnet og Utsikten.

– Vi møter på mange kjente fjes i løypa og både blir tatt igjen og tar igjen venner og bekjente. Det er jo litt av det som gjør det så stas å gå Blåvegen, sier Svein-Erik Valla.

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for IL Stålkameratene og ble først publisert i deres avismagasin i forbindelse med løpet. Les hele avismagasinet her.