The Modern Times skal ikke være kjedelig. De skal lage fest.


Skrevet for Vacker Död Stad


Etter to måneder på veien, nærmer albumturneen seg slutten. Debutplata This is The Modern Times ble sluppet i januar. Siden har tromsøguttene reist landet rundt, og blant annet spilt på både Trondheim Calling og by:Larm. Fredag er det Mo i Rana som skal få oppleve det fremadstormende bandet.

– Vi er fem karer som spiller rock og drikker veldig mye øl. Vi har aldri spilt i Mo i Rana før og forventer en god fest, sier trommis Isak Harbitz.

«Ujålete, vindskeiv, rett-fra- hjertet-rock er hva dette tromsøkollektivet behersker aller best»

Dagbladet

The Modern Times har allerede begynt å jobbe med neste plate, og Harbitz avviser ikke at det kan bli noen nye låter å høre på Babettes fredag. Men konserten kommer ikke til å dra ut.

– Vi spiller ikke altfor lenge. Det er irriterende med ukjente band som spiller i over 1,5 time. Det er gørrkjedelig. Vi holder oss til 45 minutter. Det er under ti band i Norge som har katalog til å spille i halvannen time, sier Harbitz.

– The Modern Times skal ikke være kjedelig. Tre kvarter synes vi fungerer perfekt. Men klart, er det stemning for det blant publikum holder vi på litt til.

Det har skjedd mye på kort tid for bandet, som gjerne sammenlignes med Pixies og Parquet Courts. De fikk kontrakt med samme plateselskap som deLillos, Raga Rockers, CC Cowboys og Paul Waaktaar-Savoy i fjor høst, fikk Atle Antonsen til å stille opp i en musikkvideo og ble nylig plukket ut som en av P3s favoritter så langt i år.

«Den rastløse garasjerocken sitter, tight, livlig og spretten som den er»

Klassekampen

Men The Modern Times har ikke tenkt å hvile. De kjører på.

– Vi vil bare spille overalt, hele tiden hver dag. Det burde alle band ha som mål, sier Harbitz, og forteller om festivalplaner, ny turné til høsten og den tidligere nevnte plata.

Kjennskapen til Mo i Rana er ikke all verden, innrømmer trommisen. Men det har bandet tenkt å ordne opp i før de kommer til byen. På togturen fra Bodø, der de spiller torsdag, skal de nemlig ha en Mo i Rana-quiz.

– Det er en rutine vi har, vi lager alltid en quiz om stedet vi reiser til, om det nå er i bil, tog eller fly. Vi skal jobbe oss opp litt kunnskap om Mo i Rana. Men vi har hørt mye bra om BråK fra The Late Great, forteller Harbitz, og avslører at noe av det de har lært på norgesturneen er at det skjer lite i Mandal, og at Porsgrunn er sterk på industri og eksport.

FAKTA: The Modern Times

Tromsøband som består av Magnus Vold Jensen (vokal), Isak Harbitz (trommer), Jon Breines Høiland (gitar), Jørgen Frydstad (gitar) og Terje Arntsen (bass). Het tidligere het Red Headed Sluts. Skiftet navn til The Modern Times i fjor høst, og slapp sin debutplate under det nye navnet 27. januar.

Er i ferd med å avslutte en norgesturné som har tatt dem fra Mandal i sør til Alta i nord. Har blant annet spilt på Trondheim Calling og by_Larm.

Spiller energisk og catchy rock med mye humor. Sammenlignes gjerne med Pixies og Parquet Courts.

Etter suksess med BråK vol. 1 og Kvelertak-konserten de arrangerte sammen med Rød snø, sparer ikke BråK-maker Bjørn Immonen på noe når han skal fortelle hvorfor Mo i Rana må få med seg The Modern Times.

– Dette er et vilt bra band med et latterlig godt liverykte, og du kommer til å angre som en hund dersom du ikke kommer. Om tre år headliner disse gutta Verket!

«Rocken er full av energi, med tøffe riff og catchy melodilinjer tydelig inspirert av Pixies og The Strokes»

GAFFA

Kvintetten har en unik sound med Magnus Vold Jensens særegne vokal i front, snedige tekster, originale låtarrangementer og en enorm spilleglede som gjør bandet til noe av det mest spennende man hører i Norge for tiden.

Foto: Kent-Einar Myreng

Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for Vacker Död Stad AS. Foto hovedbilde: Terje Arntsen