2016-sesongen er over for Mo ILs Niklas Bakksjø, Ole Jørgen Oksfjellelv og Stian Johansen.


Skrevet for Mo IL


De tre Mo IL-spillerne har pådratt seg skader som krever operasjon. Nå håper man at de skal komme såpass raskt under kniven at de rekker å bli spilleklare til sesongoppkjøringen foran 2017-sesongen.

Bakksjø ble skadet i venstre kne i hjemmekampen mot Kjelsås. Nå har røntgenundersøkelser bekreftet det man fryktet: Det er korsbåndet som er ødelagt. Dermed må Bakksjø opereres, og han vil ikke være spilleklar før 2017-sesongen.

– Det første jeg tenkte etter at jeg fikk vridningen i kneet var at nå ryker sesongen. Det er jo veldig kjipt å miste denne sesongen, og også kanskje starten på neste, sier Bakksjø selv.

Sommerjobb gjør at midtbanespilleren trolig utsetter operasjonen med noen uker. Etter en operasjon venter det tre-fire uker på krykker.

– Å gå på krykker og tre-fire uker med absolutt ro, lar seg ikke kombinere med sommerjobben jeg har, så jeg må vente til etterpå. Men frem til operasjonen driver jeg med opptrening med mye styrketrening, og jeg har som mål å være klar til det braker løs i april 2017, sier Niklas Bakksjø.

Mister motoren

Ole Jørgen Oksfjellelv har også pådratt seg en korsbåndsskade som krever operasjon. Dermed er også han ute for resten av sesongen.

Backen Stian Johansen har vært ute hele denne sesongen, etter at han i fjor var gjennom en meniskoperasjon. Johansen hadde håp om å være spilleklar igjen til andre halvdel av denne sesongen, men nå viser undersøkelser at Johansen må opereres på nytt. Dermed er også han ute resten av sesongen.

– Rent sportslig er det klart verst at vi mister Bakksjø. Han er mye av motoren i laget, og en naturlig ledertype på banen. Men ”Fimpen” (Niklas Bakksjø, red.anm) har i realiteten vært skadet siden han pådro seg en skade i høyre lår i en kamp for et presselag mot Bodø/Glimt, i begynnelse av februar, sier trener Thor-André Olsen.

Denne sesongen var det spesielt viktig å ha Bakksjø skadefri og i form, ettersom Mo IL mistet både Fredrik Pettersen og Cato Jørgensen etter forrige sesong. Niklas skulle dermed være den som skulle hjelpe nykommer Joachim Olufsen med å tilpasse seg en ny klubb og ny spillestil.

– Det er klart at situasjonen ikke har hjulpet Joachim heller. Fredrik, som hadde to rutinerte spillere sammen med seg på midtbanen i Cato og Niklas, brukte syv-åtte måneder på å tilpasse seg spillestilen og ta nivået, sier trener Olsen.

Flere valgmuligheter

I tillegg til at Mo IL kan avskrive Oksfjellelv, Johansen og Bakksjø for resten av 2016-sesongen, er det flere spillere som sliter med skade og dermed neppe er aktuelle for bortekampen mot Senja kommende lørdag:

Eirik Moen sliter med en ankelskade, og det er uvisst om han blir kampklar til helga. Johannes Rydsaa har en strekk i et lår, og blir ikke kampklar til noen av to kampene som, gjenstår før ferien. Og nevnte Joachim Olufsen kan ha pådratt seg brist i ribbene, i en smell som sendte han ut av kampen mot Tromsø 2 sist fredag.

– Foreløpig kjenner vi ikke omfanget av denne skaden, men han er nok uansett tvilsom til Senja-kampen, sier trener Olsen.

Det er imidlertid ikke bare dårlige nyheter på spillerfronten. Andreas Sletvold er tilgjengelig til Senja-kampen, etter å ha sonet karantene for det røde kortet han fikk i kampen mot Kjelsås. Anders Opdal er spilleklar igjen etter en skade. Jøran Fossmo har vært en meget nyttig tilvekst, etter at han nylig kom tilbake fra Verdal. Og snart er også Olav Ekroll Hauknes tilbake i klubben, etter et opphold i Mjølner.

– Jøran har vært bra etter at han kom tilbake. Han tilfører oss pondus. Med han, og etter hvert Olav på plass får vi både mer fysikk og flere valgmuligheter defensivt, sier Thor-André Olsen.

Kapteinen på midten

En konsekvens av flere valgmuligheter defensivt, er at kaptein Jimmy Fjelldalselv trolig vil bli skjøvet opp i midtbanerollen der han startet sesongen.

– Planen var å bruke Jimmy på midtbanen, men så sluttet Ali Karan og vi måtte bruke Jimmy som stopper. Men nå har vi Vebjørn Vinje og Jøran Fossmo der, og kan bruke Jimmy i en annen rolle, sier trener Olsen. Som førøvrig verken kan lede laget fra benken eller være reservekeeper mot Senja, ettersom han har en kamp igjen av karantenen han ble ilagt etter å ha fått rødt kort i bortekampen mot Harstad.

Denne saken er skrevet for Mo IL Toppfotball, og er også publisert på Mo ILs hjemmeside.